ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΧΙΟ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις από Αθήνα με Ολυμπιακή και με Astra airlines (σε 35λεπτά) και από Θεσσαλονίκη με Astra airlines (σε 50 λεπτά) την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης με Skyexpress κάθε Δευτέρα συνδέεται η Χίος με Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη και Λήμνο ενώ κάθε Παρασκευή προστίθεται στο δρομολόγιο και η Σάμος.

Απευθείας πτήσεις για Χίο από εξωτερικό γίνονται από Άμστερνταμ (Transavia) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μέχρι και 7 Οκτωβρίου, από Βιέννη κάθε Τετάρτη μέχρι 25 Σεπτεμβρίου (Austrian Airlines), από Όσλο (SAS) και από Πράγα κάθε 10 μέρες με Travel Service μέσω Μυτιλήνης. 

AKTOΠΛΟΙΚΩΣ

Η Χίος συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά με πλοία των εταιρειών Hellenic Seaways και Blue Star Ferries  και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6-8 ώρες. Επίσης υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν την Χίο με Μυτιλήνη, Σάμο, Καβάλα, Λήμνο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο καθώς και με τα γειτονικά νησιά Οινούσσες και Ψαρά

Από Χίο προς Τσεσμέ (Τουρκία) κάθε πρωί στις 0900 γίνονται καθημερινά δρομολόγια με επιστροφή στις 1900 και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 25-50 λεπτά ανάλογα με την επιλογή της Εταιρείας. (www.sunrisetours.gr,  www.kanaristours.gr, www.erturk.com.tr, www.egebirlik.eu). Η απόσταση Τσεσμές - Σμύρνη οδικώς είναι 1 ώρα.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι πολύ καλό και εξερχόμενοι από την Πόλη της Χίου η κίνηση πέφτει κατακόρυφα. Με αφετηρία το Homely Studios οι αποστάσεις προς Βορρά και Νότο ισομοιράζονται. Προτείνουμε να έχετε το δικό σας μεταφορικό μέσον για να γνωρίσετε από άκρη σε άκρη το νησί ειδάλλως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τοπικές συγκοινωνίες. Το πρόγραμμα των δρομολογίων είναι διαθέσιμο στην reception.  

ΥΓΕΙΑ

Σε απόσταση μόλις 1χλμ από το Homely Apartments βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο της Χίου (Σκυλίτσειο) που εφημερεύει κάθε μέρα. Στα νότια του νησιού βρίσκεται το κέντρο υγείας του Πυργίου που επίσης εφημερεύει επί 24ώρου βάσεως ενώ υπάρχουν και αγροτικά ιατρεία στην Βολισσό καθώς και άλλα χωριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ HOMELY STUDIOS

ΤΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ